Contact opnemen  | Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter 
Ga naar: Producten »  Storelogic WMS »  Voorraadbeheer
STORELOGIC WMS
Voorraadbeheer
Goederenontvangst
Orderverwerking
Retourlogistiek
Tracking & tracing
Third Party Billing
Integratie
 

Voorraadbeheer

Regelgeving en klanteisen ten aanzien van product- en voorraadbeheer zijn vaak een branchespecifiek gegeven. Met name het midden- en kleinbedrijf bezit over het algemeen weinig macht in de keten met als gevolg dat steeds hogere eisen aan hun organisaties worden gesteld. Om onze klanten in de verschillende branches toch succesvol te laten zijn beschikt Storelogic WMS over een geavanceerd en toegankelijk product- en voorraadbeheer.

Ook voor wat betreft de magazijninrichting beschikt Storelogic WMS over de noodzakelijke flexibiliteit. De software kan overweg met zowel dynamische als vaste opslaglocaties, doorrolstellingen, pick&drop locaties, overflowlocaties, lanes en multipallet racks.

Productvarianten

Door het koppelen van attributen aan producten is het mogelijk een grote variatie aan verschillende productvarianten vast te leggen. Op basis van productattributen als rotatiemethode, ABC-typering, herkomst, conditionering, serienummering, status, kenmerk, product- en verpakkingsformaten worden alle magazijnprocessen optimaal aangestuurd.

Productaliases

In de steeds complexer wordende logistieke keten zijn productaliases een onmisbaar element. Zo gebruiken klanten, leveranciers en fabrikanten veelal interne productcodes, universele productcodes (UPC's) en Europese artikelnummers (EAN's) door elkaar. Door slim gebruik te maken van productaliases weet Storelogic WMS deze situaties echter probleemloos aan te sturen.

Slotting

Middels vrij definieerbare opslagregels wordt een optimale benutting van de beschikbare magazijnruimte gerealiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met zaken als producteigenaar, omloopsnelheid, geconditioneerde opslag, productfamilies en productvolume. Een effectieve indeling van de beschikbare magazijnruimte zorgt ervoor dat zowel het orderverzamelen als aanvullen efficiënter zal verlopen.

Replenishment

Aanvullingen van picklocaties kan zowel automatisch als handmatig worden geactiveerd. Bij het genereren van de aanvul-opdrachten wordt o.a. rekening gehouden met aanvulniveau, productvolume, productvermengingsregels, gewenst aantal picklocaties en maximale opslagcapaciteit. Aanvullingen kunnen ook worden geïnitieerd tijdens de voorbereiding van het orderverzamelproces, zodat het orderverzamelen altijd op de meeste efficiënte wijze verloopt.

Gedetailleerd inzicht

Het localiseren van specifieke voorraden moet niet alleen gedetailleerd maar ook eenvoudig zijn. Selecties op grond van bijvoorbeeld ontvangstdatum, LOT, houdbaarheidsdatum, productiedatum, serienummer, status of eigenaar geven op ieder gewenst moment snel inzicht waar voorraad van een specifiek product zich bevindt. Vragen over reeds geleverde zendingen kunnen op dezelfde wijze worden beantwoord, zodat snel inzichtelijk wordt aan welke afnemers specifieke partijen zijn uitgeleverd.