Contact opnemen  | Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter 
STORELOGIC WMS
Voorraadbeheer
Goederenontvangst
Orderverwerking
Retourlogistiek
Tracking & tracing
Third Party Billing
Integratie
 

Tracking & tracing

Het traceren van specifieke producten op grond van hun LOT-nummer, serienummer, ontvangst- of productiedatum is voor veel magazijnen een regelmatig terugkerende uitdaging. In Storelogic WMS worden alle voorraad-reallocaties vanaf ontvangst tot uitlevering in detail gevolgd en vastgelegd.

Vragen als ‘Waar en hoeveel voorraad hebben we van dit product’, ‘Wanneer en naar welke afnemers zijn deze LOT-nummers uitgeleverd’ zijn eenvoudig en snel te beantwoorden.

Orderstatus

Van klantorders wordt de actuele status van ontvangst tot uitlevering real-time bijgehouden. Hierdoor bent u in staat afnemers en opdrachtgevers op ieder moment juist en snel te informeren over de actuele orderstatus. Op het ogenblik dat zendingen zijn verpakt of het magazijn verlaten kunt u Storelogic WMS automatisch een bericht laten genereren naar zowel afnemers als opdrachtgevers met de gewenste informatie.

Tracking & tracing

Tijdens het orderverzamelproces wordt bijgehouden welk product in welke verzendeenheid (doos of pallet) wordt geplaatst. Iedere verzendeenheid welke het magazijn uiteindelijk verlaat wordt door Storelogic WMS voorzien van een uniek en vervoerdersspecifiek adresetiketl. Hierdoor blijft ieder individueel product ook tijdens het transport traceerbaar voor zowel afnemer als opdrachtgever.

Externe transporteurs

Veel externe transporteurs stellen als eis dat de zendingen electronisch worden voorgemelden. Storelogic WMS kan voor deze vervoerders een electronische bericht genereren op het ogenblik dat de vrachtwagen wordt geladen. Standaard interfaces zijn o.a. beschikbaar voor TPG Post, DHL en ABX Logistics.

Informatieverstrekking

Veel vervoerders bieden de mogelijkheid zendingen via het internet te volgen. Hiervoor is het tracking&tracing-nummer van de colli echter een vereiste. Voor opdrachtgevers (Public Warehousing) en afnemers kunnen dan ook geautomatiseerde berichten worden gegenereerd op colli-niveau op het ogenblik van verzending. Hierbij kan naast het tracking&tracing nummer ook informatie over de inhoud en gewicht van de colli worden verstrekt.